Kirjoittaja Aihe: Avajaiset 08.02.  (Luettu 3562 kertaa)

harry

  • Aktiivi
  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1198
    • Profiili
    • http://www.tornionlaaksonjaloste.fi
Avajaiset 08.02.
« : Helmikuu 10, 2004, 17:56:12 »
Latureitistön avajaiset on saatu menestyksellisesti läpi. Ilma oli aika kylmä, n -20, ja vähän viimaakin oli, mutta onneksi ulkoilmatilaisuuden osuus oli aika lyhyt. Varsinainen reitistön avaaminen tapahtui siten , että kansanedustaja Simo Rundgren, TE-keskuksen johtaja Pirkko Saarela, kunnanjohtaja Tapani Melaluoto, kyläseuran puheenjohtaja Reijo Laitamaa ja hankevastaava Harry Ylisaukko-oja leikkasivat poikki sinivalkoisen nauhan, johon oli painettu teksti VÄYLÄNVARTHEEN HIHTAMHAAN 08.02. 2004. Teksti oli nauhassa siten , että jokainen nauhan leikkaaja sai itselleen oman palasen, jossa kyseinen teksti oli.
Tämän jälkeen Jenna Kivilompolo, Atte Ekonoja, Raakel Rundgren, Airi Ylisaukko-oja, Leo Rundgren, Anja Rundgren ja Tauno Rundgren suorittivat avaushiihdon eli hiihtivät lähtöportin läpi Naamivaarasta Orankitielle päin yleisöä kohti. Tämän vaiheen jälkeen siirryttiin pulkkamäkeen, jonka avauslaskun suorittivat Ville Ekonoja, Riikka Ylisaukko-oja, Riikka Kivilompolo, Saana Ekonoja, Santeri Uusitalo, Samuli Uusitalo ja Juho Kivilompolo. Tässä vaiheessa väkeä oli paikalla vähän vajaa 100 henkeä. Näiden vaiheiden jälkeen siirryttiin Orajärven kylätalolle varsinaiseen juhlaan.
 Juhlatilaisuuden avasi seuran puheenjohtaja , jonka jälkeen nuoriso-orkesterimme Thrill sai esiintymisvuoron. Orkesterissahan ovat Riikka, Juho, Jenna ja Miikka Kivilompolo, sekä Ville Ekonoja ja Riikka Ylisaukko-oja. Ansiokkaan musiikkiesityksen jälkeen alkoi puheiden vuoro.
Aluksi hankevastaava kävi lyhyesti läpi hankkeen vaiheita, valotti hieman tulevaisuuden näkymiä ja toi esille mm. ski-bussi ajatuksen ja peräänkuulutti yhteistyötä eri tapahtumien järjestäjien kesken niin, että saataisiin aikaiseksi vaikka pellolainen hiihtoviikko.
Tämän jälkeen kansanedustaja Rundgren tuli vuoroon ja kertoi näkevänsä tilaisuudessa osoituksen selvästä Lappi-ilmiöstä, eli periksi ei anneta, vaan  " tekemällä pörrösti töitä oman kotiseutunsa eteen uskotaan selviävän " . Lisäksi hän kertoi esimerkin siitä kuinka Meän Hihtoon osallistumalla voi varmistaa läpimenon eduskuntavaaleissa.
  Pirkko Saarela puolestaan kertoi, kuinka vähällä oli, että näitä juhlia ei olisi ollenkaan , sillä ensimmäinen ajatus siitä, että jollekin kyläseuralle pitäisi rahoittaa latukone, ei tuntunut ollenkaan houkuttelevalta."   Hankevalmistelija Kari Skytän hyvän pohjatyön ansiosta myönteinen päätös TE-keskuksessa kuitenkin tehtiin, ja tänään voimme todeta, että päätös oli oikea", kertoi Saarela.
 Kunnanjohtaja Tapani Melaluoto kertoi kuinka vaikea puheenpitäjän kannalta Väylänvartheen Hihtamhaan hanke on, koska superlatiivit tahtovat loppua kesken. Samoin hän kertoi, että kunnassa on ollut helppo tehdä hanketta myötäilevät päätökset, kun on todettu kyläläisten vahva sitoutuminen asiansa taakse.  
Puheiden jälkeen oli taas musiikkiesitysten aika. Musiikin tauottua puheenjohtaja Reijo Laitamaa esitteli yleisölle orkesterin jäsenet ja heitä ohjaavan Arto Kivilompolon. Tämän jälkeen Harry Ylisauko-oja tuli lavalle, pyysi avukseen Pellon yrittäjät ry:n puheenjohtaja Heli Järnströmin, ja yhdessä he huomioivat vuoden kalastusopas- tittelin saaneen Jorma Ojanperän.
Yhden pienen puheen piti vielä lähinnä Pellon Ponnen puolesta Daavid Rundgren, jonka mielestä uusi latuverkosto, samoin kuin Sami Jauhojärven tuore Suomen mestaruus on mitä parasta PR:ää hiihtourheilulle.  Samalla hän heitti ajatuksen, että eikö pidettäisi seuraavat Suomen mestaruushiihdot täällä Jokivartisten alueella. Puheenjohtajan kiitosten jälkeen oli aika  siirtyä vapaamuotoiseen seurusteluun kahvituksen merkeissä. Samalla oli mahdollisuus tutustua Orajärven kylätalon majoitustiloihin sekä valokuva- ja lehtileikeaineistoon, mitä hankkeesta oli paikalle koottu.

Tapahtumamme oli varsinainen menestys, sillä kylätalolla oli paikalla n. 150 henkeä.

LÄMPIMÄT KIITOKSET KAIKILLE MUKANA OLLEILLE JA TERVETULOA VÄYLÄNVARTHEEN HIHTAMHAAN.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00:00 kirjoittanut harry »