Kirjoittaja Aihe: Palautetta Jokivartisten laduista !  (Luettu 942 kertaa)

harry

  • Aktiivi
  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1179
    • Profiili
    • http://www.tornionlaaksonjaloste.fi
Palautetta Jokivartisten laduista !
« : Maaliskuu 27, 2011, 13:45:20 »
Hei ja tässä vietetään vapaapäivää hiihdosta näin lauantaina, suksien huoltopäivä.
 
Olemme Mariannan kanssa saaneet tuhat kilometriä reilusti täyteen ja voineet vertailla eri paikkojen latujen hoitoa. Olemme hiihdelleet Oloksella, Ylläksellä, Kylävaaralla, Salmilompolon reitillä ja Jokivartisten laduilla. Selkeä johtopäätös on ollut, että Jokivartisten ladut hoidetaan parhaiten.
 
Esimerkki:
 
Eilen perjantaina ajattelimme hiihtää lyhyemmän lenkin ja käydä Lupovaarasta Salmilompolossa, 18 km lenkki edestakaisin hiihdettynä.
 
Kävimme vähän matkaa autolta ja totesimme, että ei uskalla lähteä. Latu-ura hyvin matala, jossa sukset ei oikein pysyneet ja jäisiä niin ura kuin ympäristö ja roskia niin h-vitisti. Marianna on jo yhdellä reissulla kaatunut itsensä jäisellä reitíllä kyljet mustelmille ja sormet jäykiksi. Ajettu pari kolme päivää aikaisemmin, ainakin ladun hoitotietojen mukaan (Ritavaaran sivut). Lähdimme pois ja totesimme, että suunta Jokivarren laduille, katotaan mikä siellä kunto.
 
Lähdimme Orajärveltä kohti Naamivaaraa ja kyllähän ladut olivat muuten hyvässä kunnossa, mutta metsäosuuksilla oli roskaa. Meillä on vain se vika, että lähdemme liian varhain aamusta liikkeelle, jotta parhaimmassakaan paikassa ei ennätetä hoitaa roskia pois. No kun olimme hiihtäneet muutaman kilometrin, niin johan tuli kone vastaan ja ladut puhdistui. Mikä oli sen jälkeen hiihdellä.
 
Olemme Harjun Velin kanssa tavanneet monta kertaa ladulla ja todenneet, että on tämä jo liian hyvää palvelua mitä Jokivartiset tarjoaa. Ladut on kuin rautatiet ja ajetaan niin usein kuin aivan meitä varten. Enempikin sinne hiihtäjiä mahtuisi ja olemme myös todenneet, että ne joilla on aikaa ja eivät viitsi käyttää näitä palveluja hyväksi, ovat todella laiskoja ja vaarantavat oman terveytensä kun vain löhöävät soffalla.
 
Totesimme Velin kanssa myös, että ei ole yhtään liikaa vaikka jokainen ladun käyttäjä osallstuu rahallisesti Jokivartisten heinoon työhön. Teemme itse myös samoin, kun seuraava kerran olemme pankkiyhteydessä.
 
Siis summa summaarum.
 
JOKIVARTISTEN LADUT OVAT EHDOTTOMASTI PARHAITEN HOIDETTUJA NIILLÄ PAIKOILLA, MISSÄ OLEMME NÄIDEN LUMIEN AIKANA HIIHDELLEET. SIITÄ SUURI KIITOS KOKO JOKIVARREN ORGANISAATIOLLE JA ENNEKAIKKEA NIILLE, JOTKA OVAT LATUKONEEN OHJAKSISSA. OSAAVAT HOMMANSA.
 
Tämän viestin saa  levittää myös laajemmalle Jokivartisten sivujen lukijoille.

Väinö Enbuska
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 1970, 02:00:00 kirjoittanut Guest »